Членів місії ОБСЄ утримує одна з проросійських груп, над їх звільненням працюють – МЗС

Середа, 28 травня 2014, 15:18

Сьогодні МЗС заявило про ідентифікацію групи, яка утримує членів спеціальної групи ОБСЄ.

Про це повідомив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу щодо актуальних питань зовнішньої політики 28 травня.

"На базі правоохоронних органів створено робочу групу. Так, їх утримує одна із проросійських груп. У нас є інформація, проте вона оперативного характеру", – заявив Перебийніс.

Нагадуємо, що 27 травня в ОБСЄ повідомили, що в понеділок увечері, 26 травня 2014 року, близько 18:00 було втрачено зв’язок з однією із команд спеціальної моніторингової місії в Донецьку. "У місті Сєвєродонецьк (100 км від Луганська) команду зупинили озброєні люди. До складу групи входять 4 міжнародних спостерігачів й український перекладач, команда пересувалася на двох авто", – йдеться в повідомленні.

В Росії заявляють, що не знають, хто саме викрав спостерігачів.

"Спостерігачі з Донецького підрозділу їздили в сторону Луганська та на зворотному шляху були зупинені в районі Шахтарська на блокпосту, якого раніше не було, коли вони їхали туди ... Хто їх зупинив невідомо, але ми вважаємо, як і передбачалося раніше у випадку з військовими спостерігачами, що це абсолютно неправильно, що це захоплення заручників, і спостерігачів необхідно негайно звільнити", - сказав постійний представник РФ при ОБСЄ Андрій Келін.

За словами спікера МЗС України, місцеперебування моніторингової місії ОБСЄ досі не відоме.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.