Британці працюють гірше за інших європейців - Банк Англії

Вівторок, 17 червня 2014, 10:58

Продуктивність праці британців зараз на 16% нижче, ніж у докризові роки, йдеться в останньому випуску щоквартального бюлетеня Банку Англії. Причини цього явища неясні, передає Інтерфакс.

Раніше ЄвроПравда писала, що економіка Сполученого Королівства в чому відновлюється значно швидше, ніж в інших державах G7: зростає зайнятість, поліпшується ситуація на ринку житла, хоча обсяг ВВП ще тільки повертається до докризового рівня,

Показники ефективності праці у Великобританії набагато скромніший, ніж в інших розвинених країнах. За одну робочу годину британський працівник виробляє приблизно на 20% менше продукції, ніж працівники інших країн "групи семи".

До прикладу у США продуктивність праці зросла на 7-8% в порівнянні з I кварталом 2008 року, у Франції - трохи більше ніж на 1%, у Німеччині спостерігалося зниження, що не перевищує 2%. Іспанія, яка не входить в "сімку", поліпшила продуктивність приблизно на 13%.

Приблизно половину дефіциту (від 6% до 9%) можна пояснити гіпотезою, що світова криза привела до фундаментального погіршення виробничих можливостей Великобританії, пише Financial Times.

Раніше цього місяця Міжнародний валютний фонд попереджав, що низька продуктивність праці у Великобританії загрожує економіці країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.