Події в Україні є великою загрозою для свободи ЗМІ - представник ОБСЄ

Четвер, 19 червня 2014, 14:35

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович заявляє, що події в Україні є „великою загрозою для свободи ЗМІ та свободи слова в регіоні", повідомив УНІАН.

Про це Міятович сказала під час представлення піврічного звіту роботи на засіданні Постійної ради ОБСЄ.

„Я прошу всі зацікавлені сторони продемонструвати краплю стриманості та повагу до фундаментальних цінностей свободи засобів масової інформації, зробити так, щоб працювали демократія та громадянське суспільство", - заявила Міятович.

За її словами, немає „більш ефективного способу обмежити свободу ЗМІ, свободу виявлення та вільний потік інформації, ніж вдатися до фізичного та емоційного насильства і погроз насильства щодо представників засобів масової інформації". „З початку Майдану щодо представників засобів масової інформації прокотилася хвиля насильства", - зауважила вона.

Під час своєї презентації представник ОБСЄ нагадала, що з початку конфлікту в Україні було вбито четверо журналістів, а багато інших зазнали „фізичного та емоційного нападу". "Робота мого Управління не буде сповільнюватися. Мій мандат - донести інформацію про порушення щодо ЗМІ у всіх країнах. Питання, поставлені на карту в Україні, займають центральне місце в питаннях свободи ЗМІ та свободи слова в усьому регіоні ОБСЄ", - заявила Міятович.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: