Спостерігачі спецмісії ОБСЄ припинили моніторинг Луганська через ситуацію з безпекою

Середа, 11 червня 2014, 16:31

Група спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ припинила моніторинг Луганська у зв'язку з ситуацією з безпекою в цьому місті, сказано в останньому звіті місії, розміщеному на сайті ОБСЄ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У Луганську ситуація залишається напруженою. У зв'язку із заходами безпеки спеціальна моніторингова місія не відстежує цієї зони відповідальності", - сказано в опублікованому звіті.

У прес-службі місії пояснили, що представники місії надалі перебувають у місті, але у своїй роботі постійно враховують ситуацію з безпекою. В останньому звіті йдеться про те, що саме у зв'язку з небезпекою представники місії станом на 9 червня не могли здійснювати моніторинг. Чи відновився моніторинг ситуації в Луганську зараз, у місії не уточнили.

Стосовно Донецька у звіті зазначено, що в місті немає суттєвих змін у ситуації з безпекою. "Місія збирає додаткову інформацію про ситуацію в Слов'янську через телефонні контакти з постійними співрозмовниками в самому місті, інтерв'ю з журналістами, що повертаються звідти, а також відстежує останні фотографії", - сказано в звіті.

Раніше в ОБСЄ заявляли, що спеціальна моніторингова місія продовжить свою роботу в Україні, але проведе певні перегрупування своїх спостерігачів у східних регіонах у зв'язку з ситуацією з безпекою.

Наразі в полоні перебувають дві групи місії, які спостерігали за ситуацією в східних регіонах. Перша група спостерігачів ОБСЄ зникла 26 травня ввечері в Донецькій області, до її складу входять чотири людини - громадяни Швейцарії, Естонії, Туреччини та Данії. З другою групою, також у складі чотирьох осіб, зв'язок було втрачено 29 травня ввечері на блокпосту біля Сєверодонецька Луганської області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.