Путін обговорив ситуацію в Україні з Меркель і Олландом

Доповненно
П'ятниця, 20 червня 2014, 09:57

Президент РФ Володимир Путін обмінявся думками про розвиток ситуації в Україні з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом, повідомляє УНІАН.

У телефонній розмові Путін, зокрема, заявив про серйозну заклопотаність "військовою операцією" Києва, що триває на південному сході України, повідомляє сайт президента РФ.

Путін висловив сподівання на те, що запевняння "київського керівництва" про намір припинити насильство і дати старт загальнонаціональному діалогу буде негайно реалізовано.

Одночасно Меркель та Оланд зажадали вимагала в Путіна, щоб він переконав терористів припинити бойові дії на сході України.

"Меркель і Олланд зажадали від російського президента зробити все можливе, аби переконати озброєні групи якнайшвидше припинити бойові дії", - про це йдеться у повідомленні канцелярії президента Франції, передає УНІАН.

Німецький канслер і французький президент закликали Путіна здійснити реальні кроки для стабілізації ситуації на сході України, наголосивши, що президент України Петро Порошенко заявив про намір в односторонньому порядку припинити вогонь на Донеччині.

Вони також зазначили, що якщо влада РФ не працюватиме для деескалації ситуації, то на неї чекають "подальші заходи міжнародної спільноти", які вплинуть на відносини з Росією.

Обговорювалися також можливі наслідки "зриву Києвом переговорів з урегулювання проблеми заборгованості за постачання російського газу для економіки і енергобезпеки Європи", йдеться в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.