Українці Единбурга переконали главу уряду Шотландії більше не хвалити Путіна

Середа, 18 червня 2014, 11:46

Алекс Салмонд, перший міністр Шотландії,  провів "теплу і конструктивну" зустріч з членами української громади, які були ображені його висловлюваннями, зробленими на адресу Володимира Путіна, повідомляє The Herald Scotland.

Нагадаємо, що Салмонд  заявляв, що захоплюється "деякими аспектами" російського президента.

Об'єднання українців повідомило, що такі заяви їх ''образили, стривожили і засмутили'', а тому вони зажадали вибачень від Салмонда.

Як наслідок, Салмонд провів приватні бесіди з членами української громади разом з українським консулом Михайлом Осначем в штаб-квартирі шотландського уряду в Единбурзі.

Перший міністр повідомив журналістів, що "зустріч з членами української громади в Шотландії була і теплою і конструктивною".

"Я підтвердив позицію шотландського уряду щодо підтримки та солідарності з народом України, а також висловив своє співчуття тим українцям у Шотландії, котрі переживають за своїх друзів та родини в Україні", додав він.

Нагадуємо, що на запитання про дії Путіна Салмонд відповів: ''Ну, очевидно, я не схвалюю ряду російських дій, але я думаю, Путін ефективніший, ніж його описують у пресі, і зрозуміло,  чому він має таку підтримку в Росії …. Він відновив значну частину російської гордості, і це добре… Росіяни фантастичні люди, до речі, вони прекрасні люди''.

У заяві Асоціації українців в Едінбурзі перший міністр "висловив жаль, якщо заявлені слова, можливо, викликали неприємні реакції у українського суспільства, оскільки вони не узгоджуються з офіційною позицією".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.