ОБСЄ продовжить роботу в Донецьку і Луганську

Вівторок, 24 червня 2014, 12:29

Спеціальні спостерігачі ОБСЄ продовжать роботу в Донецьку і Луганську, заявив у вівторок, 24 червня, голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер, повідомляє Інтерфакс.

"Рішення про розміщення спеціальних спостерігачів на Україну було серйозною віхою, що відбиває необхідність пошуку компромісу у важких умовах. Вони продовжать роботу, незважаючи на затримання спостерігачів з груп, що працюють в Донецьку і Луганську", - сказав Буркхальтер.

Він також закликав сторони конфлікту в Україні продовжити розпочаті контакти.

Буркхальтер зазначив, що для успішної реалізації мирного плану президента України Петра Порошенка необхідно, щоб повстанці "були прихильні діалогу і склали зброю".

"ОБСЄ має намір вишукувати можливості для надання сприяння Україні в рамках будь-яких завдань, в яких вона тільки зможе допомогти", - додав він.

У минулий понеділок в Донецькій обласній держадміністрації пройшли багатосторонні консультації. У них взяли участь посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, глава громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук, прем'єр-міністр ДНР Олександр Бородай, лідер руху "Юго-Восток" Олег Царьов і представники ЛНР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.