Місія ОБСЄ та Держприкордонслужба разом стежитимуть за українськими кордонами

Середа, 25 червня 2014, 14:49

Представники Держприкордонслужби України та спеціальної моніторингової місії ОБСЄ обговорили ситуацію на українських кордонах у східних регіонах та можливість співпраці по встановленню миру поблизу східних кордонів держави.

За інформацією прес-служби прикордонного відомства, у зустрічі взяли участь глава спецмісії ОБСЄ, посол Ертугрул Апакан і директор міжнародно-правового департаменту Держприкордонслужби України генерал-лейтенант Олександр Мельников.

"У рамках забезпечення виконання плану президента України з мирного врегулювання ситуації в східних регіонах України сторони обговорили порядок організації взаємодії персоналу Держприкордонслужби та місії ОБСЄ з окремих напрямів роботи міжнародної організації. Зокрема, в ході обговорення йшлося про можливу участь спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в моніторингу ситуації спільно з підрозділами прикордонної служби, Національної гвардії та Збройних сил України в межах десятикілометрової (буферної) зони вздовж держкордону", - повідомляє прес-служба.

При цьому, згідно з інформацією, основний акцент місія зробила "на можливості здійснення таких дій після визначення статусу прикордонних територій та здійснення РФ заходів, спрямованих на стабілізацію ситуацію на кордоні".

Згідно з інформацією, сторони обговорили ситуацію на українсько-російській та українсько-молдавській ділянках кордону.

"У ході обговорення прикордонники також надали інформацію про протиправні дії РФ, спрямовані на ескалацію конфлікту в східних регіонах України, бездіяльність підрозділів прикордонного відомства сусідньої держави з протидії нелегальному переміщенню через кордон озброєних осіб, транспортних засобів і зброї", - повідомляє Держприкордонслужба.

За результатами зустрічі сторони визначили головних контактних осіб для забезпечення подальшої координації та зв'язку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: