РФ грубо порушила принципи і зобов’язання ОБСЄ - Клімкін

Середа, 25 червня 2014, 11:07

У рамках проведення щорічної конференції ОБСЄ з питань безпеки 24 червня міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про грубе порушення принципів і зобов'язань ОБСЄ з боку РФ. За його словами, це призвело "до анексії Криму та загострення ситуації на сході України".

Також Клімкін виступив із доповіддю про реалізацію мирного плану президента України Петра Порошенка, який спрямований на врегулювання ситуації в східних областях країни, повідомляє департамент інформаційної політики МЗС.

"Міністр ознайомив учасників зустрічі з кроками щодо реалізації мирного плану з врегулювання ситуації на сході країни, запропонованого Петром Порошенком, та наголосив на важливій ролі ОБСЄ, зокрема, через діяльність Спеціальної моніторингової місії в Україні, у сприянні процесу врегулювання", - йдеться в повідомленні.

"Більшість делегацій держав-учасниць ОБСЄ висловили повну підтримку мирному плану президента України Порошенка та вітали одностороннє припинення вогню з боку українських силовиків", - зазначено в повідомленні.

Учасники засідання наголосили на необхідності спільних зусиль із метою звільнення заручників, зокрема, вісьмох спостерігачів ОБСЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: