ЄС може виділити €80 млн на відновлення аеронавігаційної структури на сході України

Середа, 25 червня 2014, 16:27

Європейський Союз через Європейську організацію з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) може виділити €80 млн для відновлення аеронавігаційної структури і обладнання, пошкоджених внаслідок бойових дій в Луганській і Донецькій областях, повідомив в.о. генерального директора "Украероруху" Дмитро Бабейчук на прес-конференції в Києві в середу, передає Інтерфакс.

За його словами, наразі ведуться переговори про виділення країні необхідної фінансової допомоги.

Як повідомив Бабейчук, в результаті бойових дій на сході України серйозно постраждала аеронавігаційна інфраструктура в зазначених областях, зокрема, в Артемівську вона взагалі виведена з ладу.

Присутній на прес-конференції представник Євроконтролю Херман Нійус повідомив, що його організація спільно з Державіаслужбою України розробила план практичної підтримки країни, розрахований на 2,5 роки.

За словами Нійуса, Євроконтроль висловлює підтримку цілісності України, в тому числі в питанні авіапростору над територією Криму.

Як повідомлялося, транзитний повітряний простір над Кримом і Чорним морем знаходиться під контролем Державіаслужби України. Згідно з Конвенцією про міжнародну цивільну авіацію, суверенним правом країни є надання аеронавігаційного обслуговування в Сімферопольському районі польотної інформації (РПІ), а також у частині повітряного простору над акваторією Чорного моря відповідно до міжнародних договорів, затверджених рішенням Ради Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО).

Внаслідок анексії Росією Криму обслуговування повітряного руху здійснюється Одеським та Дніпропетровським районними диспетчерськими центрами.

Крім того, Євроконтроль не визнає одностороннього проголошення надання послуг з аеронавігації над будь-якою частиною повітряного простору України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: