В Європі планують альтернативний "Південному потоку" газопровід

Середа, 16 липня 2014, 10:35

Президенти західнобалканських країн разом з канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорили можливість будівництва альтернативного газового маршруту Азербайджан-Південна Європа, який є альтернативою російському "Південному потоку". 

Про це йшлося на зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яка відбулася в хорватському Дубровнику у вівторок 15 липня, передає Deutche Welle.

Одночасно президенти шести західнобалканських країн зобов'язалися під час будівництва нових газопроводів дотримуватися основних положень енергополітики Євросоюзу, яка не збігається з позицією Росії, повідомляє агенція Reuters.

ЄвроПравда писала раніше, що Болгарія, Сербія, Австрія та Італія виступили на підтримку подальшого будівництва газопроводу "Південний потік", незважаючи на заборону з боку ЄС через невідповідність будівництва законам.

Згідно з документом, метою прокладання нових газогонів має бути підвищення надійності поставок. У зв'язку з цим особливу увагу західнобалканські країни звертають на газовий маршрут Азербайджан - Південна Європа, який є альтернативою російському газовому проекту "Південний потік".

У зустрічі з Ангелою Меркель в Дубровнику взяли участь президенти Албанії, Сербії, Косово, Македонії, Чорногорії, Боснії і Герцоговини, а також Хорватії і Словенії. Канцлер ФРН в ході переговорів підкреслила, що держави Західних Балкан у перспективі можуть стати членами Євросоюзу за умови, що здійснять необхідні реформи і врегулюють існуючі між ними конфлікти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: