Клімкін має сумніви, що "Південний потік" буде реалізовано

Четвер, 26 червня 2014, 15:09

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін має сумніви в тому, що проект будівництва газопроводу "Південний потік" буде реалізовано.

Як повідомили в прес-службі МЗС України, про це він сказав в інтерв'ю австрійській газеті "Die Presse".

"Австрія підтримує цей проект. Але в мене є великий сумнів у тому, що він буде реалізований. Як член ЄС, Австрія має дотримуватися правил другого та третього енергетичних пакетів. Не можна говорити про поступки "Газпрому". А без поступок "Південний потік" мертвий", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що не вірить у перспективи цього проекту.

"Я не вірю у цей проект. Якщо Росія хоче обійти Україну та інші держави, то це мотивовано виключно політичними чинниками. Вартість цього проекту становить майже 30 млрд. Навіщо витрачати так багато грошей на проект, який не забезпечить диверсифікації. Росія потрібна як постачальник енергоресурсів, але все повинно відбуватися відповідно до правил", - додав Павло Клімкін.

Міністр зазначив, що ЄС має говорити в один голос. "Якщо Австрія хоче виступити як посередник, слід обміркувати, як це відбуватиметься", - сказав він.

Як повідомлялося, 24 червня австрійська енергетична компанія OMV і російський "Газпром" підписали у Відні угоду щодо будівництва газопроводу "Південний потік" в обхід України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: