В четвер в Раді ЄС говоритимуть про секторальні санкції щодо Росії - Клімкін

Середа, 23 липня 2014, 12:10

У четвер 24 липня під час засідання Ради ЄС в Брюсселі будуть готові пропозиції щодо секторальних санкцій стосовно економічних суб'єктів Росії.

"Це конкретний крок" і він  "свідчить про те, що ЄС на боці України", - наголосив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час свого перебування у вівторок у Брюсселі з нагоди зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС, передає УНІАН.

"Ми говорили з європейськими міністрами про політичний тиск на Росію, про різні важелі впливу, про зарахування донецьких і луганських сепаратистів до терористичних організацій", - сказав глава МЗС України.

Він відзначив зміну в підході ЄС, який, за оцінкою журналістів, досі зволікав із застосуванням до Росії рішучих заходів.

Глава МЗС України під час зустрічі з міністрами закордонних справ країн ЄС також повідомив, що двостороннє припинення вогню в Україні може мати на меті лише відновлення територіальної цілісності країни.

"Подальші дії, зокрема, двостороннє припинення вогню, мають бути спрямовані на відновлення територіальної цілісності України, оскільки терористи здійснюють нині оперативний контроль над частиною нашої території", - сказав журналістам Клімкін після зустрічі з колегами із 28 країн ЄС, які брали участь у засіданні Ради ЄС із питань закордонних справ.

Він висловив задоволення результатами засідання Ради Євросоюзу та ухваленою на ньому постановою щодо України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.