ЄС ухвалив подальші санкції через ситуацію в Україні та анексію Криму

П'ятниця, 25 липня 2014, 09:40

Комітет Ради постійних представників країн Євросоюзу ухвалив рішення розширити список осіб та організацій, котрі своїми діями порушують територіальну цілісність України, до яких ЄС застосує санкції у вигляді заборони на в'їзд та замороження активів.

Відповідне рішення було ухвалено у четвер в Брюсселі, передає УНІАН.

"Комітет погодився додати до списку осіб, що підлягають забороні на видачу віз та заморожуванню їхніх активів, осіб та організації, які несуть відповідальність за дії проти територіальної цілісності України", - сказано в рішенні.

З дипломатичних джерел УНІАН відомо, що до списку буде додано 15 імен і 15 компаній.

Крім того, на нараді було досягнуло домовленості про розширення критеріїв. "Це відкриє шлях для введення заморожування активів і заборони на в'їзд для осіб і організацій, які активно підтримують або отримують зиск від російських директивних органів, відповідальних за приєднання Криму або дестабілізацію Східної України", - зазначається в повідомлені.

Це рішення буде ухвалено шляхом письмової процедури і набуде чинності після публікації в офіційному журналі 25 липня.

Крім того, Комітет обговорив додаткові заходи з обмеження торгівлі та інвестицій в Криму і Севастополі.

У повідомленні також зазначається, що під час засідання Комітету відбувся обмін думками про результати підготовчої роботи, представлені Комісією та Зовнішньою службою ЄС, стосовно подальших цілеспрямованих заходів, у тому числі щодо доступу до ринків капіталу, оборони, товарів подвійного використання і чутливих технологій, включно з енергетичним сектором.

Наступне засідання комітету відбудеться 25 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.