Консультативну місію ЄС з питань реформ сектору громадської безпеки в Україні очолив Кальман Міжей

Четвер, 24 липня 2014, 19:37

Екс-представник ЄС у Молдові Кальман Міжей призначений головою Консультативної місії ЄС з питань реформ сектору громадської безпеки в Україні.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Ради ЄС.

Консультативна місія ЄС була створена 22 липня рішенням Ради закордонних справ Євросоюзу терміном на 2 роки. Її головним завданням є допомога Києву перегляд стратегії безпеки країни, а також підтримка у здійсненні необхідних реформ у сфері оборони.

Штаб-квартира місії буде розташовуватися в Києві, її мандат розрахований на 2 роки. При цьому міністри закордонних справ країн ЄС затвердили бюджет місії на період до 30 листопада цього у розмірі EUR 2,68 млн.

Кальману Мижею 59 років. З 2006 року є ад'юнкт-професор Центральноєвропейського університету, де веде курси з глобалізації та глобального управління, а також з економічних і політичних перетворень у Східній Європі після 1989 року.

До цього у 2007-2011 роках він служив спецпредставником ЄС для Республіки Молдова, взаємодіючи з п'ятьма країнами у форматі 5+2, включаючи Україну і Росію, і співголовою правління Інституту "Відкрите суспільство" по проблемі інтеграції циган.

Його попередній пост (2001-2006 роки) - помічник генерального секретаря ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.