Гройсман просить Раду Європи підтримати Україну у вирішенні проблем вимушених переселенців

Середа, 9 липня 2014, 09:59

Віце-прем'єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман просить Раду Європи підтримати Україну у вирішенні актуальних питань вимушених переселенців.

Як повідомили  у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів, про це він сказав під час зустрічі з комісаром Ради Європи з прав людини Нільсом Мужнієксом в рамках візиту до Ради Європи.

Гройсман поінформував про комплекс заходів, яких вживає уряд для забезпечення потреб переселенців. Він зазначив, що вирішується питання реєстрації людей, які переміщуються з районів АТО в інші регіони України, що надасть змогу кожній переміщеній людині отримати статус жителя тієї території, де вона фактично перебуватиме, з усіма відповідними правами.

Віце-прем’єр продемонстрував інформаційний сайт migrants.gov.ua, розроблений спеціально для внутрішньо переміщених осіб, який містить дані по регіонах щодо наявності вільного житла, контакти інформаційного центру і регіональних штабів, які опікуються питаннями переселенців.

Мужнієкс позитивно оцінив зусилля створеного урядом Міжвідомчого координаційного штабу під керівництвом Гройсмана і запевнив у підтримці старань української влади у вирішенні цих складних питань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.