Італія входить у нову фазу рецесії - огляд Moody's

Вівторок, 12 серпня 2014, 11:27

Moody's погіршив прогноз економічного зростання Італії. За попередніми оцінками, ріст ВВП країни мав досягти 0,5%, однак на думку експертів складе всього 0,1%.

Про це пише ANSA.

Згідно з оцінками експертів, зараз Італія входить у нову фазу рецесії, яка гальмує проведення структурних реформ, анонсованих урядом Матео Ренці. 

Рейтингове агенство проаналізувало початковий етап реформ італійського уряду і визначило, що "Італія через фіскальну політику намагається стимулювати економіку, однак ця стратегія не дає поки бажаних результатів", зазначено у звіті Moody's.

У свою чергу італійський експерт Карло Котареллі підкреслив, що запропонована урядова фіскальна політика "не знаходить підтримки в політичних колах", і це, на його думку, гальмує проведення необхідних реформ.

Результати другого кварталу показали, що "зростання сповільнилось у виробничій та сільськогосподарській сферах, однак динаміка внутрішнього ринку залишилась незмінною", йдеться в звіті Moody's.

Минулого тижня Національний інститут статистики Італії Istat переглянув свої річні прогнози економічного розвитку країни. Зокрема зазначається, що Італія входить у новий виток рецесії, яка оцінюється в -0,2%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.