США може ізолювати Росію від світової економіки - американський сенатор

Вівторок, 19 серпня 2014, 17:47

Росію і її агресивну політику можна зупинити тільки повною ізоляцією від світової економіки. Для цього США потрібно збільшити обсяг торгівлі з Європою і почати поставляти їй свій газ.

Про це пише американський сенатор-республіканець Джон Тьюн у статті на сторінках USA Today.

"Один з кращих способів ізолювати Росію і допомогти нашим європейським друзям протистояти російській агресії - це зміцнення наших економічних зв'язків з ЄС. Існує два важливих заходи, які ми можемо зробити: ми можемо прискорити експорт зрідженого природного газу в Європу і поділитися нашими повноваженнями щодо стимулювання сфери торгівлі, щоб прискорити підписання угоди про вільну торгівлю між ЄС і США", - пише сенатор.

Особливу роль Тьюн приділяє терміналів для експорту зрідженого газу.

"Якщо процес схвалення експорту такого газу прискориться, це пошле Росії сигнал, що дні її енергетичної гегемонії підійшли до кінця", - вважає Тьюн.

Він також додав, що запропонував в Сенаті США законопроект, який дозволяє автоматично почати поставки газу в будь-яку країну, де енергоносії можуть сприяти захисту національних інтересів країни.

"Угода про вільну торгівлю зміцнить наші економічні зв'язки з Євросоюзом, зробивши країни ЄС менш економічно залежними від Росії. В цей же час це принесе велику економічну вигоду американським фермерам, робітникам і компаніям", - вважає сенатор.

Тьюн також зазначив, що Росія не припиняє агресивно вести себе щодо України. Тому США повинні почати діяти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.