ЄС розширить санкційний список на 24 особи

Оновлено
Четвер, 11 вересня 2014, 17:20

Новий пакет санкцій ЄС проти Росії передбачає внесення до списку ще 24 осіб.

Про це повідомляється в заяві ради ЄС.

"Нові санкції накладуть заборону на в'їзд та заморозять активи ще 24 осіб, у тому числі і тих, хто пов'язаний з повстанцями в Східній Україні, а також уряд Криму, російських чиновників та олігархів", - пише видання.

"Таким чином загальна кількість осіб, на яких поширюються санкції становитиме 119, в той час як активи 23 компаній залишаться замороженими", - говориться в повідомленні.

Окрім того, громадяни ЄС і компанії не зможуть надавати кредити п'яти найбільшим російським державним банкам. Також ці банки будуть відсторонені від залучення коштів на термін більше 30 днів.

Такі ж обмеження були поширені і на три найбільших російських оборонних компаній і три найбільші енергетичні компанії, говориться в повідомленні.

На брокерські послуги також розповсюджується заборона.

Крім того, деякі послуги, необхідні для глибоководної розвідки і видобутку нафти, зокрема в Арктиці, а також пов’язані з сланцевими проектами в Росії, більше не будуть надаватися, наприклад буріння, випробування або геофізичні дослідження.

У той же час заборона на експорт товарів подвійного використання та технологій для військового використання в Росії буде розширена на дев'ять змішаних оборонних підприємств, які не повинні отримувати товари подвійного використання з ЄС.

ЄвроПравда повідомляла, що нові санкції проти Росії будуть опубліковані і набудуть чинності до кінця тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.