Росія повинна чітко дотримуватися домовленостей щодо асоціації - МЗС

Четвер, 18 вересня 2014, 13:42

Росія повинна не довільно трактувати, а чітко дотримуватися домовленостей тристоронньої міністерської зустрічі Україна-ЄС-РФ.

Про це йдеться в повідомленні МЗС України.

Зокрема, про це було наголошено тимчасовому повіреному у справах Російської Федерації в Україні Андрію Воробйову під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Оленою Зеркаль.

Російського дипломата повідомили про  "неприпустимість одностороннього довільного трактування російською стороною змісту домовленостей, досягнутих за підсумками тристоронньої міністерської зустрічі в форматі Україна-ЄС-РФ у Брюсселі".

Також під час зустрічі українська сторона підкреслила, що ухвалене спільне комюніке є "єдиним офіційним документом, в якому чітко визначаються кроки сторін, спрямовані на деескалацію напруженості в торговельно-економічних відносинах між Україною та РФ".

Окрім того, російському представнику були надані вичерпні роз’яснення щодо порядку набуття чинності Угодою про асоціацію Україна-ЄС, йдеться у повідомленні.

Заступник міністра також наголосила на необхідності чіткого та безумовного дотримання домовленостей, зокрема щодо збереження чинного режиму вільної торгівлі в рамках СНД, а також невідкладного скасування всіх обмежувальних заходів щодо імпорту з України, які були запроваджені РФ протягом останніх місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: