Рада ЄС юридично закріпить домовленості щодо Угоди про асоціацію

Четвер, 18 вересня 2014, 11:48

Рада ЄС планує юридично закрiпити домовленостi, досягнутi Україною, Росiєю i ЄС 12 вересня, про перенесення імплементації положень Угоди про асоцiацiю, що стосуються зони вiльної торгiвлi.

Про це повідомляє Інтерфакс, посилаючись на слова прес-секретаря верховного представника ЄС з питань спiльної зовнiшньої полiтики i полiтики сусiдства Майї Кочьянчич.

"Рада має змiнити своє рiшення вiд 20 червня 2014 року на базi пропозицiй Комiсiї", - заявила вона.

Цим рiшенням, зокрема, було схвалено пiдписання Угоди про асоцiацiю з Україною, а також визначено, якi частини угоди можуть тимчасово застосовуватися до ратифiкацiї усiма країнами-членами ЄС.

Кочьянчич уточнила, що з 1 листопада цього року тiльки низка полiтичних положень Угоди буде застосовуватися у зв'язку з рiшенням вiдкласти тимчасове застосування положень, що стосуються створення ЗВТ до 31 грудня 2015 року.

Прес-секретар наголосила, що у рамках реалiзацiї домовленостей, досягнутих на тристороннiх переговорах мiж Україною, Росiєю i ЄС, Рада ЄС i Європарламент мають ухвалити нове рiшення щодо продовження дiї автономних торгових заходiв для українських товарiв до кiнця 2015 року на базi пропозицiй Єврокомiсiї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.