Янукович та Азаров чекатимуть на оскарження замороження своїх активів 4 роки

Четвер, 18 вересня 2014, 17:01

Колишні українські високопосадовці, яким Рада Євросоюзу заморозила активи, можуть чекати на рішення Суду ЄС щодо оскарження цих санкцій до чотирьох років.

Про це пише Укрінформ.

"Розгляд таких позовів на скасування рішень Ради ЄС від фізичних осіб у першій інстанції може тривати до двох років. Далі упродовж аналогічного періоду може відбуватися розгляд апеляції, якщо сторона не згодна із першим рішенням", - пояснив високопосадовець Суду ЄС.

Він зазначив, що в рамках розгляду справи спочатку триває письмова процедура, під час якої сторони процесу обмінюються своїми юридичними позиціями. Далі призначаються публічні слухання, які є відкритими для громадян і журналістів.

Нагадаємо, що позови до Суду ЄС про оскарження блокування активів подали екс-президент Віктор Янукович та два його сини, колишній прем'єр-міністр Микола Азаров та його син, брати Андрій та Сергій Клюєви, бізнесмен Сергій Курченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка із сином, а також колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

5 березня Євросоюз заморозив активи 18 колишніх українських посадовців, яких підозрюють у незаконному заволодінні державною власністю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.