Порошенко: Україні відмовили у статусі партнера поза НАТО. Однак Сенат - підтримав

П'ятниця, 19 вересня 2014, 09:10

США не нададуть Україні особливого статусу поза військовим блоком НАТО, оскільки країна вже володіє подібним статусом на рівні співпраці з США.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко після зустрічі з президентом США Бараком Обамою 18 вересня в інтерв’ю кореспонденту CNN.

"Барак Обама сказав "ні", оскільки в України вже є особливий статус на рівні співробітництва між США та Україною", - сказав Порошенко.

Український президент додав, що "рівень співробітництва у сфері безпеки і оборони набагато вищий, ніж рівень статусу провідного союзника поза НАТО, який має, наприклад, Аргентина. І ми працюємо в особливому статусі стратегічного партнера США з питань оборони і безпеки".

Слід зазначити, що комітет із зовнішніх справ Сенату США на засіданні 18 вересня схвалив законопроект про надання Україні озброєння на суму $350 млн та статусу союзника без отримання Україною членства в НАТО.

Про це повідомляє УНІАН.

Зокрема, Комітет одноголосно схвалив законопроект "Акт підтримки свободи в Україні 2014".

"Ми стоїмо як один сьогодні в Конгресі, об'єднані в нашій підтримці президенту Порошенку та українському народу в їхньому прагненні досягнення миру та демократії в умовах російської агресії", - зазначив голова комітету Сенату з зовнішніх справ Роберт Менедес.

Нагадаємо, що документ передбачає надання Україні військово-технічної допомоги на суму $350 млн, статусу союзника без отримання Україною членства в НАТО та подальше розширення санкцій проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.