Польща планує збільшити присутність американських військ у країні

Середа, 1 жовтня 2014, 13:54

Польща має посилити обороноздатність країни та збільшити присутність американських військ в країні. Це стане одним із завдань польського уряду на найближчий рік.

Про це заявила новопризначений прем'єр-міністр Польщі Єва Копач під час презентації в Сеймі програми дій уряду на рік.

"У світлі подій в Україні зростає потреба поглиблення відносин із США, і тому мій уряд докладе зусиль, аби США збільшили свою військову присутність у Польщі", - зазначила Копач.

Вона підкреслила, що з огляду на збройний конфлікт у сусідній державі уряд Польщі збільшить витрати на обороноздатність країни. Зокрема, йдеться про сучасне озброєння для польської армії та про збільшення видатків на оборону до 2% від ВВП.

Копач наголосила на необхідності налагодження тісної співпраці усіх польських служб правопорядку з армією. 

Окрім цього, новопризначений прем'єр-міністр відмітила важливість просування ідеї створення Енергетичного союзу та протидії використанню Росією енергетичних важелів в політичних цілях. 

"Ми будемо активно діяти, щоб ЄС реалізував ідею енергетичної солідарності. Ми активно підтримуватимемо ідею створення Енергетичного союзу, яку запропонував мій попередник (Дональд Туск. - Ред.), а сьогодні її активно підтримує більшість європейських лідерів", - заявила Копач.

Нагадаємо, 30 вересня президент Польщі Броніслав Коморовський закликав країни ЄС об’єднатися проти шантажу Росії в енергетичні сфері. Відповідну заяву було зроблено під час його візиту до Португалії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.