Естонія встановить чіткі координати кордону з Росією

Четвер, 2 жовтня 2014, 17:03

Міністр внутрішніх справ Естонії Ханно Певкур направив до парламенту пропозицію дозволити уряду встановити чіткі координати кордону з Росією, або, як це називають в Естонії, тимчасової контрольної лінії.

Про це повідомляє Інтерфакс, посилаючись на прес-службу МВС Естонії.

Мета пропозиції - зробити додатковий крок з демаркації контрольної лінії, щоб усім було зрозуміло, де територія Естонської Республіки, а де -Російської Федерації".

На думку міністра, визначення урядом координат надасть більш чітку правову основу при підготовці до демаркації контрольної лінії і, в разі необхідності, проведення переговорів з власниками приватних земель, якими може згодом пройти державний кордон.

"Надання уряду повноважень щодо встановлення контрольної лінії дозволить почати підготовку до таких робіт з демаркації, як вимірювання земель, взяття на облік землі під прикордонною смугою як державного майна, будівництво прикордонної смуги і прикордонних споруд", - пише глава МВС.

В даний час між Естонією і Росією немає чинного договору про кордон. Контрольна лінія охороняється на підставі координат, затверджених наказом уряду від 2006 року.

Раніше "Європейська правда" писала про те, що наступного року в Естонії будуть створювати Центр швидкого реагування прикордонної охорони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.