В Естонії створять прикордонний центр швидкого реагування

Четвер, 2 жовтня 2014, 11:21

Наступного року в Естонії створюватимуть Центр швидкого реагування прикордонної охорони (KRÜ). Опорні пункти спецпідрозділу з'являться в Нарві та Піузі, в Таллінні діятиме окремий загін KRÜ, покликаний захищати морський кордон.

Про це пише Delfi, посилаючись на міністра внутрішніх справ Естонії Ханно Певкура.

За словами Певкура, частина людей для формування нового підрозділу уже є - вони служать в прикордонній охороні, інших співробітників, можливо, можна буде знайти в поліції.

Міністр пообіцяв, що підрозділ буде добре оснащений і озброєний, служба в ньому повинна бути престижною, з цієї причини збільшать платню. У зв'язку з цими планами Департаменту поліції і прикордонної охорони будуть виділені додаткові кошти. На даний момент не уточнюється, про яку суму йдеться.

"Скажімо так, що це досить дорого", - сказав міністр, зазначивши, що така інформація не може бути публічною.

У завдання центру KRÜ буде входити боротьба з транскордонною злочинністю, контрабандою або незаконним перевезенням людей через кордон.

Нагадаємо, незабаром держава приступить до розчищення прилеглої до кордону місцевості для створення контрольно-слідової смуги.

За словами Певкура, створення прикордонного спецназу не пов'язане зі станом кордону. "Природно, що останнім часом ми приділяли кордону багато уваги і приймали рішення, які сприяють збільшенню його захищеності", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.