Групу друзів Путіна в ЄП врятує польський євродепутат - ЗМІ

Понеділок, 20 жовтня 2014, 18:35

До групи друзів Путіна в Європарламенті доєднається польський євродепутат Роберт Івашкевич, що допоможе запобігти її розпаду.

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

За інформацією видання,  на вихідних до Варшави прилітав представник Партії незалежності Сполученого королівства, яка становить більшу частину групи.

Результатом візиту стало те, що представник партії Конгрес нової правиці приєднається до групи друзів Путіна, зазначає польське видання.

"Переговори тривають", - зізнається сам Івашкевич.

"Потрібно було врятувати їх, і мені довелося терміново приєднатися", - додав він.

Як зазначає польське видання, лідер групи друзів Путіна Найджел Фарадж не може залучити іншого скандального польського депутата Яцека Корвіна-Мікке, оскільки такі дії пішли б на шкоду  його партії у Великій Британії, де вона бореться за владу.

Нагадаємо, що група друзів Путіна в Європарламенті опинилася перед загрозою ліквідації після виходу з її складу латвійського депутата Іветти Грігуле.

За регламентом ЄП політичні групи (фракції) мають складатися принаймні з 25 депутатів, які представляють як мінімум 8 країн ЄС. EFDD і досі відповідає першому критерію, в ній лишилося 48 членів (всього в ЄП - 751 депутат). Водночас число представлених країн зменшилося до 7.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.