Рішення арбітражу щодо проміжної ціни газу буде у листопаді - Яценюк

Вівторок, 21 жовтня 2014, 13:43

Україна очікує на рішення Стокгольмського арбітражу щодо проміжної ціни російського газу наприкінці листопада поточного року.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прем'єр-міністра Украини Арсенія Яценюка.

"Кінцевий варіант цього рішення може бути в останній декаді поточного року", - повідомив Яценюк.

Він також зазначив, що наразі зарано говорити про рішення "газового питання".

"Доки не буде підписано угоду (проміжний контракт по поставкам російського газу. - Ред.), доки не буде документа, зарано говорити про будь-яке вирішення" "газового питання". Проте, знаючи росіян, можна підписати угоду, та нічого не отримати. Знаю я ці російські витребеньки", - додав прем'єр.

Яценюк додав, що Україна має бути готова до найгіршого сценарію, оскільки у Росії не мають наміру підписувати нову угоду.

Прем'єр зазначив, що зараз в українських газосховищах знаходиться 17 млрд кубометрів палива, що становить близько 35% від обсягу, спожитого минулого року.

Нагадаємо, що минулого тижня "Нафтогаз" звернувся до Стокгольмського арбітражу для перегляду контрактів із "Газпромом" на транзит газу і компенсацій через недостатні обсяги транзиту.

16 червня стало відомо, що НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" подали позови один проти одного до Арбітражного Інституту при торговій палаті Стокгольму

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: