Позови "Нафтогазу" і "Газпрому", подані до Стокгольмського арбітражного суду, об'єднали

Вівторок, 29 липня 2014, 11:04

Взаємні позови "Нафтогазу" і "Газпрому", подані до Стокгольмського арбітражного суду у зв'язку з суперечкою про ціну на постачання газу, об'єднані в одне провадження.

Про це повідомив глава правління українського держхолдингу НАК "Нафтогаз України" Андрій Кобелєв ввечері в понеділок, 28 липня, в ефірі телеканалу ICTV.

За його словами, об'єднання позовів "кардинально прискорить початок розгляду справи по суті". Кобелєв також повідомив, що справу буде передано на розгляд найближчим часом, не виключивши, що до зими суд прийме рішення.

Крім того, Кобелєв заявив, що "Нафтогаз" пропонує "Газпрому" переглянути договір про обсяги та умови транзиту природного газу, чинний з 2009 по 2019 рік. За його словами, російському концерну направлено відповідний лист, повідомляє Deutche Welle.

Глава правління "Нафтогазу" зазначив, що пропонується, зокрема, "внесення певних змін у методику обліку газу", наприклад, "де він буде враховуватися, як це буде контролюватися". Раніше Київ називав ставку транзиту заниженою і порушував питання про її перегляд. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.