У Франції замислюються про співпрацю з Росією після загибелі глави Total

Середа, 22 жовтня 2014, 12:39

Французькі політики та бізнесмени активно обговорюють причини загибелі гендиректора найбільшого підприємства країни Крістофа де Маржері, а також наслідки цього трагічного інциденту для французько-російських взаємин. 

Про це пише Український тиждень.

Так, у таборі лівих та крайніх лівих загибель де Маржері надмірного співчуття не викликала. 

Зокрема, соціаліст Жерар Філош написав у своєму Твіттері: "Де Маржері помер. Родину великих феодалів вражено. Вони не такі й міцні. Чи обкрадатиме нас наступник ще більше?".

Права опозиція вимагає, щоб Соцпартія виключила пана Філоша зі своїх лав.

У той же час керівники великого бізнесу висловлюються в тому сенсі, що справу активного діалогу та примирення з Росією, яку втілював де Маржері, треба обов'язково продовжити.

"Я виступаю за негайне скасування санкцій", - заявив у інтерв'ю радіо Франс-Інфо генеральний директор концерну "Газ де Франс-Суез".

"Росія — велика держава, її не можна принижувати. Російський газ перекриває 15-17 % потреб французького ринку. Нам потрібний цей газ, а росіянам потрібні наші гроші. Стосовно української кризи, то ми ж не забули, скільки разів Україна крала російський газ із газогону", - додав він.

Жерар Філош, який за день набув загальнонаціональної популярності, не бажає вибачатися за свої слова.

"Суто з людських позицій смерть - це сумно. Але від цього де Маржері не перестане, посмертно, бути шахраєм", - вважає він.

Нагадаємо, у Франції за фактом загибелі в московському аеропорту "Внуково" глави нафтової компанії Total Крістофа де Маржері порушили справу за статтею "ненавмисне вбивство".

Також повідомлялося про те, що Франція відправляє до Москви експертів для розслідування загибелі голови Tоtal.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.