Уряд Швеції збільшить видатки на гендерну рівність

Четвер, 23 жовтня 2014, 12:15

Гендерна рівність, створення нових робочих місць та освіта стануть основними пріорітетами для виділення коштів з державного бюджету Швеції у 2015 році.

Про це повідомляє місцеве видання The Local з посиланням на міністра фінансів Швеції Магдалену Андерссон.

Новопризначений уряд Швеції схвалив бюджет на наступний рік, у якому передбачається збільшення видатків на 25 млрд. крон ($3,4 млн. - Ред.) порівняно з минулим роком.

Додаткові кошти буде спрямовано на боротьбу з молодіжним безробіттям, гендерну рівність, облаштування початкових шкіл та захист навколишнього середовища. 

"Пріорітетом є зниження рівня безробіття та підвищення рівня зайнятості. Ми маємо змінити негативну тенденцію в успішності учнів шведських початкових шкіл, особливо це стосується маленьких дітей. Окрім цього ми маємо інвестувати у довкілля та боротьбу зі змінами клімату", - повідомила Андерссон.

"Зміцнення співробітництва та забезпечення гендерної рівності є надзвичайно важливими для розвитку Швеції. З реформами у сфері зайнятості, освіти, довкілля та з функціонуючою шведською моделлю, економіку країни та ринок праці буде зміцнено", - додала вона.

Міністр повідомила, что додаткові видакти бюджету фінансуватимуться за рахунок збільшення податків для категорії населення з високим рівнем доходів, а також за рахунок збільшення податків на алкоголь та тютюнові вироби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.