Генсек НАТО сподівається на плідну співпрацю з новим парламентом

Понеділок, 27 жовтня 2014, 17:50

Генсек НАТО Єнс Столтенберг привітав українців з проведенням парламентських виборів, які пройшли відповідно до міжнародних стандартів.

Про це йдеться у заяві генсека, розміщеній на сайті НАТО.

"Переважна більшість народу України чітко і демократично висловилася на користь амбітних реформ і європейського шляху", - сказав Столтенберг.

"Я дуже шкодую, однак, що багато українців не змогли скористатися своїм демократичним правом голосу в Криму, незаконно анексованому РФ у березні, і в деяких частинах Східної України, де насильство і залякування виборців проросійськими сепаратистами продовжується, що є явним порушенням мінських угод", - додав він.

"НАТО продовжує підтримувати суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - підкреслив Столтенберг.

За його словами, альянс, як і раніше, підтримуватиме Україну в її широкомасштабних реформ в рамках комісії Україна-НАТО.

Нагадаємо, що раніше політики та держави ЄС привітали Україну з "проєвропейськими підсумками" парламентських виборів.

Як відомо, 26 жовтня в Україні відбулися вибори до Верховної ради. Згідно з попередніми результатами, перемогу здобули партії "Блок Петра Порошенка" та "Народний фронт".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.