Президент ЄП привітав українців з проведеними виборами

Понеділок, 27 жовтня 2014, 15:51

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц вітає народ України за мужність і демократичну рішучість, яку вони продемонстрували під час позачергових парламентських виборів.

Про це повідомляє УНІАН.

"Я вітаю народ України за мужність і демократичну рішучість. Подорож, яка почалася з демократичного опору на Майдані та призвела до регенерації установ з обранням нового президента і парламенту, завершена", - йдеться у коментарі Шульца для УНІАН.

Президент Європарламенту наголосив, що українська криза, "як ніколи раніше, мобілізувала українців та вперше сформувала реальну політичну націю і зцементувала європейську ідентичність України".

"Українці можуть пишатися тим, чого вони добилися, свободою, яку вони повернули через ці впорядковані, справедливі і плюралістичні вибори", - переконаний Шульц.

Він наголосив, що нова Верховна рада та уряд мають вирішити першочергові завдання – знайти мирне вирішення конфлікту на сході, за допомогою партнерів України запустити економічне відродження, проводити ключові реформи, особливо у сфері верховенства права, судової системи та викорінення хронічної корупції.

"Єдине, що викликає жаль, це те, що українцям на утримуваних бойовиками територіях на сході країни і в незаконно анексованому Криму не дозволили голосувати", - додав президент ЄП.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.