Прем'єр Норвегії: Путін не може завдати збитків європейській економіці

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 08:49

Європі не варто боятися економічних наслідків через погіршення стосунків з президентом Росії Володимиром Путіним, вважає прем'єр-міністр Норвегії Ерна Солберг.

Про це пише видання Bloomberg з посиланням на слова голови норвезького уряду.

"Російська економіка не настільки потужна щоб мати значний вплив на європейську", - заявила Солберг. "Поки що санкції та контрсанкції позначилися лише на рибній промисловості, проте попри це у Норвегії спостерігається економічне зростання", - додала вона.

Голова уряду підкреслила, що незважаючи на те, що Норвегія не є членом ЄС, вона підтримує санкції, введені європейською спільнотою та США проти Росії. Зокрема, йдеться про інвесторів, які почали виводити капітал з РФ.

Проте Солберг зазначила, що Норвегія не буде змушувати компанії відмовлятися від бізнесу в Росії поки це не суперечить умовам введених санкцій.

"З деяких питань бізнес ведеться у звичайному режимі, так як це вигідно для обох сторін. Ми не керуємося етичними стандартами з цього приводу", - додала Солберг.

Нагадаємо, що Норвегія оголосила, що долучається в повному обсязі до секторальних економічних обмежень проти Російської Федерації, які були введені ЄС 12 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: