Набули чинності санкції, введені владою Норвегії проти Росії

П'ятниця, 15 серпня 2014, 14:26

Норвезька Державна рада, в яку входять члени уряду і король Норвегії Харальд V, схвалив раніше прийняте урядом країни рішення про приєднання до санкцій, які Євросоюз ввів проти Росії у зв'язку з ситуацією на Україні.

Як повідомляється на офіційному сайті МЗС Норвегії, з сьогоднішнього дня секторальні санкції проти російської економіки набули чинності для норвезьких компаній і фінансових інститутів.

"Росія не проявила готовність внести вклад у припинення вогню і врегулювання ситуації в Східній Україні, а, навпаки, сприяє ескалації конфлікту за допомогою активної підтримки проросійської повстанців. Ситуація у Східній Україні погіршується з кожним днем. Важливо, що міжнародне співтовариство об'єдналося у відповідь на дії Росії", - йдеться в повідомленні міністра закордонних справ Норвегії Бйорге Бренде.

МЗС Норвегії публікує список осіб і організацій, яким заморозять фінансові активи та обмежать на поїздки до країни.

Зокрема, згідно списку санкцій від Норвегії, діє заборона на імпорт товарів з Криму та Севастополя. Для тієї ж області забороняється надавати кредити або інші кредит для розвитку інфраструктури у сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики.

Почала діяти заборона на надання кредитів та інших кредитних експлуатації родовищ нафти, газу або мінеральних ресурсів, а також заборона на продаж або експорт технології цих галузей в Криму або в Севастополі.

Також ввійшла в дію заборона на імпорт та експорт зброї і військової техніки Росії і заборона на експорт багатоцільових продуктів і технологій для військового кінцевого використання у Росії, заборона на торгівлю, сюди входять цінні папери та інструменти грошового ринку зі строком погашення більше 90 днів, видана п'яти російським фінансовим інститутам.

Норвезькі санкції також закривають експорт окремих категорій товарів до Росії, зокрема що стосується глибоководної нафтової розвідки та видобування нафти в Арктиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.