У Польщі скандал через депутатів, які розважалися за державний кошт

Понеділок, 10 листопада 2014, 10:24

У Польщі розгортається  скандал через трьох депутатів державним коштом їздили до Іспанії розважатись, а не працювати.

Про це повідомляє Польське радіо.

Депутати польського парламенту від "Права і справедливості" Адам Гофман, Міріуш Антоній Камінський та Адам Рогацький взяли кошти з державного бюджету на поїздку автомобілем до Мадриду, де мало відбуватися засідання ПАРЄ. При цьому до Іспанії вони полетіли лоукостами разом з дружинами, а на офіційні зустрічі або не з’являлися, або знаходили на них час лише в перерві між розвагами.

Наразі згадані депутати мають поінформувати прокуратуру про свої закордонні поїздки.

Наразі членство депутатів у партії "Право і Справедливість" було призупинене. Голова партії  Ярослав Качинський пообіцяв, якщо звинувачення підтвердяться, то парламентарів з партії виключать.

При цьому політичні опоненти "Права і справедливості" закликають спікера сейму Радослава Сікорського провести перевірку усіх закордонних відряджень польських парламетарів.

"У мене таке відчуття, що всі ці міжнародні обміни за участю депутатів, всі конференції, сесії - це, за великим рахунком, лише туризм за гроші європейських платників податків. Треба нарешті з цим покінчити" - заначив лідер партії "Польща разом" Ярослав Говін.

Увагу до закордонних поїздок парламентарів привернув скандал з дружинами згаданих депутатів, коли ті намагалися розпивати власний алкоголь у салоні літака.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.