Делегація з Гааги з'ясує, чи можна судити Януковича

Середа, 12 листопада 2014, 12:50

Делегація Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) з'ясує, чи підпадають під його юрисдикцію дії вищих посадових осіб України під час подій на Майдані.

В Україну з робочим візитом прибула делегація Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Метою візиту є оцінка ситуації та обговорення інформації, представленої відомством на підтвердження звинувачень щодо вищих посадових осіб України та притягнення їх до кримінальної відповідальності в цьому суді.

Під час зустрічі генпрокурора України Віталія Яреми з членами делегації обговорювався хід та результати розслідування кримінальних проваджень стосовно подій, пов'язаних із розгоном мирних демонстрантів, завданням тілесних ушкоджень, а також убивствами громадян у період із листопада минулого року по 22 лютого 2014 року.

Керівник відділу аналізу ситуацій місії МКС Емерік Роже зазначив, що головною метою місії є розуміння, чи підпадають під юрисдикцію суду ті злочини, які було скоєно в Україні під час акцій протесту з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року.

Нагадаємо, що 25 лютого 2014 року Верховна рада звернулася до Міжнародного кримінального суду з метою притягнення до кримінальної відповідальності вищих посадових осіб України за передбачені статтею 7 Римського статуту МКС злочини проти людяності під час мирних акцій протестів громадян, що мали місце в Україні у період із 30 листопада 2013 р. по 22 лютого 2014 р.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.