Латвія видворила російського політолога

Субота, 15 листопада 2014, 11:40

Російського політолога, генерального директора Фонду національної енергетичної безпеки Костянтина Симонова видворили з Латвії.

Рішенням міністра внутрішніх справ країни Рихардса Козловскіса він був внесений у чорний список, пише ТАСС.

Як повідомляється, Симонов прибув в п'ятницю в латвійську столицю на запрошення міжнародного медіа-клубу "Формат А3" для участі в публічній дискусії на тему "Газові війни. Чи є альтернатива?".

Проте згодом, під час обіду в ресторані, за ним прийшли представники імміграційної служби Державної прикордонної охорони Латвії.

"Вони попросили пред'явити документи і забрали його. Потім відвезли в готель, де змусили зібрати валізу, розрахуватися за проживання, а після відвезли його з метою пред'явлення якогось припису та депортації", - розповіла представник медіа-клубу Ольга Авдевич.

"Підставою стало рішення про включення Симонова в список осіб, яким заборонений в'їзд до Латвії. Це рішення сьогодні прийняв глава МВС Латвії", - додала вона.

Симонов має намір оскаржити в суді рішення Міністерства внутрішніх справ Латвії.

"Мені повідомили, що протягом 30 днів я можу оскаржити це розпорядження, і я думаю, що, звичайно, треба скористатися цією можливістю. Я просто хочу зрозуміти, чому я став небажаною особою в Латвії", - сказав він.

Як повідомляє Delfi.lv, медіа-клуб "Формат А3" згадується в щотижневому звіті Поліції безпеки, яка вважає, що під час заходів за участю запрошених експертів дискусія часто йде в бік суперечливих питань зовнішньої політики Латвії, обговорення геополітичних проблем, акцентування ролі російської культури і мови.

Нагадаємо, раніше Латвія офіційно оголосила про заборону в'їзду до своєї держави російському актору Івану Охлобистіну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: