В чеській школі зняли портрет матюкливого президента Земана

Вівторок, 4 листопада 2014, 15:49

Директор однієї з гімназій в чеському місті Пардубіце прибрав з кабінету портрет президента Мілоша Земана у зв’язку з брутальною лайкою глави держави в радіоефірі.

Про це повідомляє чеське видання iDNES.

"Я шокований словами Земана. Ми вчимо дітей поважати інститут президента. Як мені тепер вчити їх цьому? Якщо президент висловлюється на рівні низькооплачуваних робітників, то що можна говорити про рівень культури в нашій країні, не кажучи вже про рівень її політичної культури?" - обурений директор гімназії Марк Виборний.

Він також зазначив, що і раніше не належав до прихильників Земана, але тримав його портрет в кабінеті лише з поваги до посади президента. Перше, що зробив директор, почувши обсценну лексику з вуст Земана - це прибрав з кабінету його портрет.

Загалом представники інтелігенції вкрай негативно відреагували на лайку президента. Зокрема, лінгвіст, професор Карлового університету Георг Краус назвав таку поведінку образливою, вульгарною і недоречною.

Нагадаємо, приводом до подібної реакції стала поведінка президента країни Мілоша Земана, який неодноразово вжив брутальну лайку, а також хвалив російську владу в прямому ефірі Чеського радіо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.