Україна та ЄС домовилися завершити візову лібералізацію до травня - Порошенко

Вівторок, 16 грудня 2014, 21:14

Україна та ЄС домовилися завершити імплементацію Плану дій з візової лібералізації до саміту Східного партнерства в травні 2015 року.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федерікою Могеріні.

"Ми досягли домовленості, і я впевнений, що Україна продемонструє свої рішучі дії, щоб вже до Ризького саміту завершити процедуру імплементації лібералізації візового режиму, щоб в Ризі отримати чітку дату скасування віз", - зауважив він.

Також, за словами Порошенка, сторони домовилися "внести нове дихання" в ініціативу Східного партнерства".

"Підсумки виборів у Молдові додали нам додаткового оптимізму щодо ефективності реалізації цієї ініціативи", - додав президент України.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що український уряд робить все, щоб отримати безвізовий режим з ЄС вже в травні 2015 року.

Раніше заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль повідомила, що реалістичною датою отримання Україною безвізового режиму з ЄС є саміт Східного партнерства в Ризі в травні 2015 року.

Водночас, експерти стверджують, що Україна в разі швидкого виконання Плану дій візової лібералізації зберігає шанси на скасування візового режиму наприкінці 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.