ЄС розширив санкції на газо- та нафтовидобувну сфери Криму

оновлено
Середа, 17 грудня 2014, 12:01

Європейський союз погодився розширити санкції щодо Криму, вони будуть поширені на інвестиційну діяльність, спрямовану на газо- і нафтовидобувну сфери.

Заходи будуть прийняті наприкінці цього тижня на саміті глав ЄС, повідомляє Reuters з посиланням на трьох чиновників ЄС.

Очікується, що аналогічні рішення приймуть і США.

Заборона на інвестиції покликана також показати, що навіть незважаючи на падіння російського рубля, послаблення санкцій не буде доти доки Росія не полишить підтримувати сепаратистів на сході України.

Представник ЄС на правах анонімності заявив, що відповідне політичне рішення по санкціях щодо Криму було прийняте у вівторок ввечері.

Раніше Європейський союз заборонив імпорт з Криму і нові інвестиції в інфраструктурні проекти в транспортній сфері, телекомунікаціях та енергетичному секторах, а також інвестиції в нафтові і газові підприємств.

У новому проекті рішення про санкції говориться, що "продаж, поставки, транзит і експорт товарів і технологій… будуть заборонені". Заборона стосуватиметься транспорту, телекомунікацій, енергетики, видобутку та розробки родовищ газу, нафти та мінералів.

Європа налаштована послабити здатність Росії до розвитку енергетичної галузі, а завдяки анексії Криму Росія отримала доступ до його газових і нафтових родовищ.

Згідно з проекту документа, нові санкції заборонять інвестиції ЄС в нафто- та газовидобувну галузі, обмежуючи  її розвиток.

Як повідомляла раніше агенція Reuters, також буде накладена заборона на купівлю або фінансування громадянами ЄС компаній в Криму. 

Раніше ЄвроПравда повідомляла, що Рада Євросоюзу на рівні глав МЗС ухвалила рішення про розширення обмежувальних заходів, пов’язаних з незаконною анексією Криму та Севастополя.

Деталі ухвалених санкцій не повідомлялися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.