Російські олігархи втратили $10 млрд за два дні

Середа, 17 грудня 2014, 17:00

Двадцять найбагатших олігархів Росії втратили $10 млрд на поточному тижні, після того як Центральний банк РФ підвищив процентні ставки, рятучи від падіння рубль.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

"Лідером" двадцятки називають російського олігарха і гендиректора компанії "Новатек" Леоніда Міхельсона, збіднілого вже на $8,7 млрд з початку року.

На другому місці російський бізнесмен і друг Володимира Путіна Геннадій Тимченко - його фінансові втрати склали $7,8 млрд цього року.

Далі йде олігарх Володимир Лісін - російський підприємець, основними активами якого є Новоліпецький металургійний комбінат і транспортно-логістичний холдинг. Його втрати склали $7,5 млрд.

За даними видання, з початку 2014 року сумарні втрати 20 найбагатших підприємців Росії досягли $64 млрд, зараз вони контролюють активи на $174 млрд. Рубль впав на 50% з кінця червня, а ціни на нафту продовжують падати після того, як ОПЕК заявив, що не буде стримувати видобуток "чорного золота".

Збільшити статки серед топ-20 російських мільярдерів в 2014 році вдалося тільки співвласнику "Русала" Олегу Дерипасці. Акції орієнтованого на експорт алюмінієвого концерну за рік зросли на 100%, а статок бізнесмена збільшився на $855,5 млн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: