Німецька компанія припинила поставки корабельних двигунів до Росії

Середа, 17 грудня 2014, 12:02

Німецька компанія MTU призупинила поставки корабельних двигунів до Росії, що тривали навіть після введення європейських санкцій.

Про це повідомляє сайт Центрального військово-морського порталу РФ з посиланням на високопоставлене джерело в оборонно-промисловому комплексі.

Дизельні двигуни німецької фірми встановлювалися на малі ракетні кораблі проекту 21631 ("Буян-М"). Перші три кораблі цієї серії - "Град Свіяжськ", "Углич" і "Великий Устюг" вже увійшли до складу Каспійської флотилії, ще п'ять будуються на Зеленодільському суднобудівному заводі в Татарстані. Всього в рамках даного проекту запланована серія з 12 кораблів.

Крім того, двигуни німецької фірми передбачалося ставити на корвети проекту 20385, що будуються в Санкт-Петербурзі на Північній верфі.

Разом з тим, російські промисловці запевняють, що на темпи будівництва кораблів для флоту ця заборона не вплине, оскільки закордонним двигунам вже знайдена заміна.

Нагадаємо, 1 серпня 2014 року Європейський союз ввів ембарго на постачання озброєння та техніки подвійного призначення на російський ринок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: