Україна за півроку має показати перші результати реформ - євродепутат

Четвер, 18 грудня 2014, 14:36

Новий український уряд має продемонструвати результати реформ через шість місяців своєї діяльності.

Про це сказав польський євродепутат, голова Комітету з питань промисловості, досліджень та енергетики Єжи Бузек в інтерв’ю Deutsche Welle.

"Зазвичай, перші сто днів після виборів - найважливіші, і за ними уже можна побачити певні результати. Однак у випадку з Україною, беручи до уваги ситуацію на сході країни, ми кажемо – півроку", - сказав він.

За словами Бузека, політики на Заході готові консультувати українську владу, проте за умови, що українці захочуть дослухатись до порад.

"Ми розуміємо дуже добре, яким важким є перехідний період для країни, і щоб побачити позитивні результати оздоровлення економіки після такої шокової терапії необхідно щонайменше три-чотири роки. Проте, на мою думку, шокова терапія - ліпше, ніж повільні, поступові зміни, коли економіка, можливо, не страждає так глибоко, проте сам процес триває набагато довше", - підкреслив він.

Бузек також запевнив, що за певних умов Україна може отримати безвізовий режим з ЄС вже у травні наступного року. "Я цілком певен, що цього можна досягнути. Однак це залежить від України. Мої колеги в Європарламенті готові її в цьому підтримати", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.