Україна та Польща створять спільне військово-технічне виробництво

Четвер, 25 грудня 2014, 11:25

Український концерн "Укроборонпром" та польська компанія Lubawa S.A. домовилися про створення спільного виробництва.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укроборонпрому".

"Відповідне рішення викладене у договорі про співпрацю, підписаному першим заступником генерального директора "Укроборонпрому" Сергієм Пінькасом та головою правління компанії LUBAWA S.A. Марчіном Кубіцою", - йдеться у повідомленні.

"Ми зараз робимо перші значні кроки для серйозної співпраці з нашими партнерами з Євросоюзу. І ми не лише декларуємо бажання якнайшвидше змінити підходи, підвищити стандарти українського ОПК, але й підкреслити економічну складову - Україна нині дуже потребує розвитку технологій та сучасного виробництва. Віднині європейський ринок озброєння став для нас ще ближчим", - прокоментував підписання угоди Пінькас.

"Я впевнений, що угода з "Укроборонпромом"  - це початок плідної співпраці між польською та українською оборонними сферами", - заявив у свою чергу Марчін Кубіца.

Польська компанія працює на ринку вже понад 60 років і є стратегічною для безпеки Польщі. Зокрема, вона виробляє багатоцільовий камуфляж для Збройних сил країн НАТО, продукція компанії користується попитом на більш ніж 40 ринках світу. 

Співпрацю з українським концерном у польській компанії називають стратегічною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: