Польща готова продати Україні зброю і військову техніку - Коморовський

оновлено
Середа, 17 грудня 2014, 14:07

Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив про готовність допомагати Україні зброєю і військовою технікою.

Про це він сказав на прес-конференції після переговорів з президентом України Петром Порошенком, повідомляє Tvn24.

Броніслав Коморовський, зазначив, що Польща відкрита у справі продажу зброї Україні, що Україна не зв’язана в цьому питанні жодними санкціями і що він лише чекає на відповідний крок України.

"Я знаю, що вас дуже цікавить питання з приводу озброєнь. Так от я скажу, що я ніде не чув, щоб було якесь ембарго на продаж зброї Україні. Якщо Україна буде в цьому зацікавлена, то, звичайно ж, Польща абсолютна відкрита до таких розмов"," - сказав президент Польщі, якого цитує Інтерфакс-Україна.

Крім того, він наголосив, що Польща цілковито підтримує територіальну цілісність України, її незалежність і суверенітет.

Польський президент зазначив, що Польща допомагатиме Україні на шляху зміцнення оборонної сфери і сектора безпеки. Зокрема, за словами Коморовського, сторони створюють українсько-польсько-литовську бригаду.

"Це не бригада, яка повинна їхати на війну на Донбас, це має бути бригада, в якій українська армія зможе отримати досвід, який знадобиться для продовження процесу наближення до стандартів армій країн НАТО", - заявив польський президент.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Польщі говорив, що немає жодних заборон на постачання зброї до України, потрібна лише зацікавленість у цьому України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.