ЄС має вимагати від України впровадження реформ - Хармс

Понеділок, 29 грудня 2014, 17:05

ЄС повинен допомагати Україні, але й одночасно вимагати від неї впровадження реформ.

Про це заявила голова фракції Зелених у Європарламенті Ребекка Хармс в інтерв'ю телеканалу ARD, пише Deutsche Welle.

За її словами,  ЄС має скоригувати свою політику щодо України.

"Ми повинні допомагати Україні, підтримувати її, але водночас і вимагати (здійснення реформ. - Ред.). Ми повинні визначати необхідність і розміри фінансової підтримки, однак її надання повинно відповідати певним вимогам", - наголосила Хармс.

"Ідеї Євромайдану не мають нічого спільного з конфліктом з Росією.  Адже головними ідеями Євромайдану були боротьба з корупцією та знищення олігархічної моделі управління країною", - додала вона.

Водночас, євродепутат також наголосила на необхідності збереження санкцій проти Росії.

На її думку, економічні санкції супроводжують дипломатичні зусилля ЄС, спрямовані на пошук шляхів мирного вирішення конфлікту в Україні.

Санкції можна буде відразу скасувати, як тільки Росія зробить те, на що від неї чекають уже місяці, заявила європейський політик.

"Кордон між Україною та Росією має бути контрольованим, на територію України не повинні нелегально потрапляти зброя та солдати, російські військові мають бути виведені й повинна бути визначена демілітаризована зона між територіями, контрольованими так званими сепаратистами, та територією, контрольованою Україною", - зазначила Хармс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.