ЄС поки не готовий до розширення – євродепутат Хармс

П'ятниця, 27 червня 2014, 12:50

Депутат Європарламенту Ребекка Хармс (група "зелених", Німеччина) вважає, що ЄС не зможе найближчим часом позитивно відреагувати на заклик президента України Петра Порошенка зробити заяву про те, що Україна стане членом ЄС, коли буде готова до цього.

"Я думаю, що там, де ми знаходимося сьогодні, дуже складно для ЄС передбачити яке б то не було подальше розширення, тому що сам ЄС перебуває в дуже важкій ситуації. Ви знаєте про всі проблеми з призначенням президента Єврокомісії, про проблеми з економічною кризою ", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у Брюсселі в п'ятницю.

При цьому депутат зазначила, що вважає дуже важливим сам факт підписання Угод про асоціацію з Україною, Молдовою і Грузією

"Особливо для України. Я дуже щаслива, що через півроку після провалу у Вільнюсі ми змогли підписати Угоду про асоціацію, і це робить мене дуже щасливою, що ми змогли досягти цього, незважаючи на загрозливий розвиток подій на сході України.", - сказала Хармс.

Вона також висловила сподівання, що ЄС, об'єднавшись для допомоги Україні, зможе також об'єднаними зусиллями розробити стратегію для того, щоб переконати Росію зупинити пряму і непряму підтримку дестабілізації на сході України.

Як повідомлялося, в п'ятницю в Брюсселі президент України Порошенко, звертаючись до лідерів країн-членів ЄС, закликав їх зробити заяву про те, що Україна стане членом ЄС, коли буде готова до цього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.