Росія припинила постачання газу Україні з політичних причин - лідер зелених у Європарламенті Хармс

Вівторок, 17 червня 2014, 09:40

Президент групи зелених у Європейському парламенті Ребекка Хармс заявляє, що Росія відмовляється постачати газ в Україну з політичних причин, примушуючи Київ змінити свій курс, і закликає Європейську комісію зайняти активну позицію у вирішенні цього питання, повідомляє УНІАН.

Відповідна заява була розповсюджена в понеділок, 16 червня, в Брюсселі.

"Європейська комісія повинна зайняти активну роль в переговорах. Очевидно, що Україна повинна платити за імпорт, але на даний момент це рішення є також метою Путіна примусити Україну, як державу, змінити свій курс. ЄС повинен зробити чітким, що Україна не самотня в цьому конфлікті", - заявила лідер зелених.

Хармс переконана, що Росія "відмовляється постачати газ в Україну з політичних причин". "Російські переговорники мають повернутися за стіл переговорів. Це не тільки в інтересах ЄС, але й уряду Путіна, який залежить від нормального функціонування ринку природного газу. Більша частина державного бюджету Росії фінансується за рахунок торгівлі газом. ЄС не повинні піддаватися цій демонстрації сили", - підкреслила вона.

Політик також вважає, що саме зараз, більше, ніж коли-небудь, ЄС повинен зменшити свою залежність від імпорту енергії, рухаючись у напрямку диверсифікації джерел енергії і реалізації амбітною стратегії з енергозбереження та підвищення енергетичної ефективності. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: