У Могеріні зробили заяву щодо теракту у Волновасі. Про бойовиків і не згадали

Середа, 14 січня 2015, 08:44

ЄС наголошує на необхідності суворого дотримуватися протоколу про припинення вогню від 5 вересня і реалізації меморандуму від 19 вересня.

Про це йдеться в заяві речниці високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні після загибелі мирних жителів в автобусі під Волновахою.

Водночас заява жодним чином не вказує на винуватців трагедії.

"Оновлена інтенсифікація, незважаючи на угоду про припинення вогню, стрільби і бомбардувань у Східній Україні призвела сьогодні до трагічної загибелі десяти мирних жителів, коли в автобус потрапив снаряд", - зазначає речниця Могеріні.

"Наші думки - з родинами тих, хто загинув. Це підкреслює необхідність суворого дотримання протоколу про припинення вогню  від 5 вересня і реалізації меморандуму від 19 вересня", - наголошує вона.

"Тривале припинення вогню залишається ключем до успіху в поточних зусиллях щодо досягнення стійкого політичного врегулювання на основі поваги до суверенітету України та її територіальної цілісності. ЄС готовий підтримати будь-які зусилля задля цієї мети", - підкреслюється в заяві.

Варто зазначити, що напередодні представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв направив керівництву Євросоюзу відповідні звернення, в яких поінформував про брутальний теракт під Волновахою, скоєний 13 січня проросійськими терористами, повідомляє сайт МЗС.

У цьому зв’язку він закликав до його негайного і рішучого засудження з боку ЄС.

Як відомо, у вівторок 13 січня о 14.25 терористи обстріляли блокпост українських силовиків під Волновахою. Один із снарядів розірвався біля пасажирського автобуса, який перевозив місцевих жителів. У результаті на місці загинуло десятеро цивільних. Пізніше було повідомлено, що від отриманих ран померли згодом чоловік і жінка.

Таким чином, кількість жертв досягла 12 осіб. Понад півтора десятки поранених залишаються в лікарні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.